Framtiden mitt i Sörmland...

Framtiden mitt i Sörmland

 

Ja ni sparrisar, vad ska vi göra för att få fart på samhället? Medborgarn har haft en vision sen snart trettio år tillbaka, när han flyttade tillbaka "hem" från Stockholm.

 

Visionen har blivit skrattad åt, under åren, av lokala dummerjönsar som velat behålla det industriella förmyndarsamhället.

En cancersjukdom har, som kanske är bekant, lagt sordin på Medborgarns stridsvilja.

 

 

Medborgarns och Sparreholmarns vision!

 

 

"Båvenområdet, ett högteknologiskt sörmländskt centrum i symbios med en ny ekostad i Skebokvarn!"

 

 

Det finns en bakgrund till visionen, kan ni tro!

 

På sextiotalet kröp Medborgarn omkring och ålade medelst hasning på Järvafältet. Han byggde militärbro över Igelbäcken från Säbysjön till Edsviken/Brunnsviken och lärde känna varenda grästuva. Det var nämligen Ing 1:s övningsområde på den tiden, där Mb tillbringade några år under sin officersutbildning. Tio år senare hade han som konstruktör på J&W , nuvarande WSP, deltagit i skapandet av Kista, Husby och Akalla. Mb:s egen insats var förstås blygsam men Mb vill bara peka på hur fort det går att skapa ett högteknologiskt centrum, granne med ett känsligt  naturområde mitt i Stockholm, Igelbäcken, som pgrönlingasserar under Barkarby flygfält , bäcken med den unika fiskarten Grönling. Igelbäcken som rinner ut vid Ulriksdals slott och som numera är  naturreservat.

 

Den svenska grönlingen blir cirka 10–15 cm lång. Fiskerekordet kommer från Igelbäcken i Solna. Det exemplaret var 14,9 cm och vägde 28 g.

Det Ni! Storleken betyder inte ett skvatt!