Ett korporativistiskt 

tjänstemannaprojekt går i graven många miljoner senare...

Lohmans anställning som avslutas i förtid har inte kommenterats i Äckelkuriren...

Ett naturligt led i den korporativistiska sörmlandsandan..

Skolprojektets projektledare Kristina Lohman slutar sin projektanställning i Flens kommun till julhelgen då hon kommer att gå vidare...

Fortsättning i Medborgarns dagbok om skolan

Den här gubben har väl ingen kontakt med one.com eller...

.

One.com för statistik över hur många som hälsar på hos Medborgarn... dom stänger av för service jävligt ofta... det är väl snällt va...

Nu är det femte dygnet räknedosan

servas... dom tar aldrig semester på

webbhotellet...

 

Servicetid 21-30 dec... heja flensfascisterna...

ons 31 dec 2014

Nyårsklockan... snodd från viktorianska England...

Enligt en historia som inte kan verifieras syftar klockorna ifråga på kyrkklockorna i Waltham Abbey, som Tennyson skall ha hört under en stormig natt...

Stopp och belägg... "ring klocka ring" kommer framöver att framföras från minareter runt om i landet...

http://www.svd.se/migration_catalog/3179210.svd/representations/b/dick?1387544061000

Historien bakom vår unika tradition

”Nyårsklockan: Mycket fri tolkning”.

Skönandarna som körde i diket på dum-bo-vägen...

Vi SKA klara av det, och vi KAN klara av det om vi spänner vår kropp...

Vi ska klara av det både gammal och ung om vi bara spottar i händerna...


Halleluja! Låtom oss bedja...

Wij troo uppå en alsmächtigh Gudh Som all ting i sino Orde/ Skapat hafwer härligh och godh...

Och en evig högkonjunktur, Amen...

VI SKA KLARAT

http://www.medborgarn.se/res/default/clip_image00110761.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

Missförstå nu inte saken...

Flens centralort, ett koncentrationsläger för skolbarn och gamlingar och...

Nåja, påståendet tarvar väl en förklaring

 

Som ett resultat av nazisternas användning av begreppet koncentrationsläger har det fått extremt negativa associationer. Detta har i sin tur lett till införandet av begreppet interneringsläger istället för koncentrationsläger för att undvika missförstånd.

Interneringsläger är nog inte rätt begrepp. Internering är en form av, oftast tidsobestämt, frihetsberövande. Internering användes mot allvarliga återfallsförbrytare, oftast rånare och sexualbrottslingar..

Nej, att koncentrera, centralisera, förflytta människor mot deras vilja från landsbygden till centralorten som överheten i Flen har som strategi kan inte beskrivas på annat sätt än med begreppet koncentrationsfascism.

Måste jag betona att begreppet "koncentrationsläger för skolbarn och gamlingar och..." ska uppfattas i bokstavlig betydelse och utan någon som hellst jämförelse med nazismens koncentrationsläger.

Ingen kan väl förneka överhetens ambition att koncentrera skola och äidrevård och... till centralorten. Huruvida tillvaron för tvångsförflyttade skolbarn och gamlingar och... kan betraktas som "läger" kan kanske diskuteras, så det får Medborgarn återkomma till.

Koncentrationsläger i Flen... host... host...

Medborgarn påminns om att det finns tre kyrkor i Sparreholm men ingen...

Nog faen finns det plats för åtminstone en moské med tillhörande minaret...

Många lämpliga hus finns att välja på... "Folkets hus", "Gamla konsum", "Ekbackens skola", Gamla Betelskyrkan", "Fabriken"... jösses...

Fler moskéer mot fördomar

Det är Kashif Virks övertygelse att om fler moskéer byggs i Sverige, så kan man på ett effektivt sätt motverka fördomar, skriver en iman angående den ...

tis 30 dec 2014

Vart tog dom vägen... dom 200 miljonerna...

Äckel-kuriren grävde aldrig i saken...

20-30 miljoner hade räckt gott för att installera fiber i Sörmlands samtliga tele-stationer!

 

 clip_image004121lotta finstorp 3

clip_image002221

Sol och Vårare... kompis med kommunisten Johan Ehrenberg...

Förövaren låter sig och skattebetalarna ingå i en kärleksrelation, med baktanken att ta pengar från...

 

...Flen, Katrineholm, Linköping och Burma...

22 dec. 2012 - Prisad växthus-vd satsar på Burma. Hans Hassle, grundare av växthusföretaget Plantagon, har haft ett bra år. Han och hans vertikala växthus ...

 

http://www.sparreholmarn.se/res/default/clip_image0013391.png

 

Prisad växthus-vd satsar på Burma - Svenska Dagbladet

Ska det verkligen vara nödvändigt...

Gurlesk... ökad användning... feministisk strömning med inslag av både gullighet och groteska element.

Man kan vara queer i uniform och skriva gurlesk. Och så kan man vara hästsvans i Filippa K och skriva naturbunden prosalyrik. Ungefär lika kreativt som den politiska retoriken.

Nyordslistan 2014 - Språkrådet

Nyordslistan 2014. Nyordslistan är ett urval av de ord som tillkommit eller etablerat sig i språket under det gångna året. Vi har valt ut exempel på nya ord som ...

En Putin som ligger illa till... utan guld silver...

”Den Nya Världsordningen” strävar efter att få kontroll över alla världens centralbanker.

Det ingår också i deras strävan att lägga beslag på allt guld och silver för egen del för att istället ge ut papperspengar, som trycks upp från tunn luft utan någon annan ansträngning från bankägarna än en knapptryckning.

De har redan kontroll över hela västvärldens centralbanker och genom detta också hela banksystemet.
I västvärlden har de dessutom lyckats tillskansa sig guldreserverna genom lurendrejeri.

Bankeliten har inte ännu kontroll över det ryska eller kinesiska bankväsendet och inte heller dess guld och silver. Jag tror att dessa valutamanipulationer med den ryska rubeln är ett försök att lura till sig det ryska guldet och senare ta över deras guldreserv.

När den finansiella eliten, har allt guld i sin hand, och har hand om alla sedelpressar, kontrollerar de hela världen. Då bestämmer de ”vem som kan köpa och vem som kan sälja” som det står i Johannes Uppenbarelse.

Så länge man har guld och silverpengar i sin hand och kan försvara det med vapen i hand kan man köpa och sälja. Men när detta tas ifrån en och ägodelarna bara blir till papperslappar eller en digital siffra hos banken kan de förklaras ogiltiga eller suddas ut hur lätt som helst. Tänk på det nu när alla mynt och t.o.m papperspengar försvinner.

Guld och Rubel

 

Människa, res dig mot statens förtryck...

Nu är det dags att ta upp kampen mot det korporativa samhället och återupprätta den enskilda individen som bärare av sina egna rättigheter, skriver Henrik Sundström, förbundsordförande för Moderaterna i Bohuslän.

Vi behöver en nystart i diskussionen om våra framtida värdemässiga prioriteringar inom Moderaterna, kanske till och med inom borgerligheten.

Död åt korporativismen... det frikopplar individen från den kvävande offermentaliteten som idag dömer människor till ett liv i utanförskap.

Borgerlig förnyelse
Gör upp med korporativismen

mån 29 dec 2014

En urstark regering vill vi ha... en diktatur helst...

En fascistvariant där alla tycker lika...

En märklig oro över en kris som inte var en kris

Det skulle förklara den märkliga oron över en kris som aldrig var en kris. Den var bara den ..

Ett nytt riktigt borgerligt parti... det vore nåt va...

Ett PP-parti kanske som heter nåt annat... nåt med frihet...

 

Hur löser ett nytt borgerligt parti knuten kring migration och integration?

Dom fega kolportörerna och samförståndsfåren i Flen...

En liknelse till er som inte förstår varför Medborgarn finns till...


Praktisk retorik...


Göran Hägg heter en nutida svensk lärdomsgigant. Han är docent i litteraturvetenskap och verksam som författare, kritiker och debattör. 
      
Han har också varit verksam som lärare, och det är i detta sammanhang han blir verkligt intressant. I en av sina senaste böcker, "Praktisk retorik", finns ett kapitel som är en verklig fröjd att läsa.
Kapitlet ifråga heter "Att vinna fast man förlorar". Hägg inskärper här vikten av att inte ge upp trots till synes överväldigande odds.
Vi ser framför oss en av dessa oändliga konferenser. Talare är en av skol-nomenklaturans många kolportörer.
Budskapet är detsamma som alltid: Arbetslag är toppen och lösningen på de flesta problemen i skolans värld, rektor skall ha mera makt, lärarna bör ha mer reglerad arbetstid osv.


Men vad händer då? Jo, en lärare dristar sig till att våga stå upp och ifrågasätta öppet vad många tänker i det tysta. Hägg skriver :
"Du ställer dig upp på personalmötet och protesterar mot den nya organisationsplanen, som ingen riktigt har fattat vad den går ut på eller ens vågar ifrågasätta. Du ställer en fråga till den flummiga konsulten som har toppridit er på kursen och ifrågasätter hans kompetens".
En bomb har slagit ned. Någon säger emot. "Vad tror du händer", frågar Hägg retoriskt och svaret blir:
"Naturligtvis. Inte en käft håller med dig. Man till och med stönar och ber dig hålla tyst. Mer eller mindre utbuad sätter du dig ner./…/. Men du har gjort en lysande insats. Inte som martyr. Vi begär inte det orimliga av dig. Det är ovanligt nog och tillräckligt välgörande att någon någonsin, särskilt i vårt konflikträdda land, ställer sig upp och ifrågasätter något i såna sammanhang".


Hägg understryker att man härigenom "…faktiskt förstört mycket för ledningen" (som vill påtvinga lärarna organisatoriska och andra förändringar mot dessas vilja genom att använda sig av en förment ’vetenskaplig’ och ’objektiv’ utomstående "expert").
Och vad händer nu?


"Förutsatt att du har det minsta rätt, så är den flummiga, förkvävande samförståndsandan bruten. Man får ifrågasätta, visar det sig, och det är den farligaste kunskap som kan spridas kring flummiga mjukistyranner på konferensen eller yuppiehårda räknenissar på personalmötet. Många av de fega fåren därinne kommer efteråt fram till dig och säger att de håller med".


Och nu kan det börja hända saker:
"Nästa gång är organisationsplanen i gungning. Fler klagar. Flumkonsulten får inga nya uppdrag…Studierektorn måste befordras till skolkontoret för att undgå föräldrarnas vrede. Räknenissen hamnar med administrativa utredningsuppdrag bakom ett skåp på huvudkontoret".


Hägg inskärper att denna typ av ifrågasättanden också kan göras av lärare vilka inte nödvändigtvis är verbala och vana att stå upp för sin sak, t.ex. fackliga förtroendemän:
"Det gör inget om du är rädd och nästan stammar då du reser dig upp. Då verkar det bara mer seriöst. Hursomhelst är som sagt den där fina, byråkrat-terapeutiska samförståndsstämningen förstörd. För den där gången i alla fall. Allt som experten säger framöver kommer på ett helt annat sätt att ifrågasättas av de kringsittande".


Hägg beskriver hur även rädda och kuschade lärare i läroplanens anda kan ifrågasätta överheten med hjälp av retoriken:
"I den mån man i dessa otrygga tider är rädd om sitt skinn kan det med retorikens hjälp göras mer infernaliskt. Helst då i frågeform. Inför modusväxling av typen ’skolan får inte vara statisk’ eller ’vår myndighet måste utvecklas i riktning mot näringslivets normer’ räcker det oftast med ett enkelt ’varför det?’ för att den mest tränade konsult ska komma av sig, börja stamma och fara ut i otidigheter mot dig, som möjligen tystar dig för ögonblicket men samtidigt sår allvarliga tvivel och sänker honom ytterligare i de närvarandes aktning".


Friskt vågat, hälften vunnet! För egen del tycker jag att en värdig kandidat till årets pris för mod och civilkurage är den rakryggade lärare i Ragunda Kommun, som till Länsrätten överklagat kommunens skolplan, vilken kräver att lärarna skall kollektiviseras i kolchoser/arbetslag.
                                                
Nu är det ju ett bra tag kvar av detta innevarande år, så förhoppningsvis dyker det upp nya, friska kandidater, men till dess får ovan stående lärare bli mitt val.
Till sist bör kanske nämnas att Göran Hägg fortfarande är engagerad i skolfrågor.

Per Lundvall

Hjärntvätt i Flen, bli frisk och rik... stressråttor i Ångestcentralen...

 

Det positiva tänkande har ersatt det kritiska och rationella tänkandet...

Allt fler myndigheter verkar existera mest för sin egen skull...

Positivt tänkande är ett farligt virus

Du kan om du vill. Vem som helst kan nå toppen.” ”Oj, det ...

”M-träskets” gudinna! Kroghen!

Ineffektiva sätt att jobba på, kallas för ”M-träsket” och har enligt rapporten ”Arbetsliv på kontoret” drivits fram av bland annat teknikutvecklingen och de högsta chefernas kontrollbehov. Och ”M-träsket” betyder att möten, mejl och mätningar har fått breda ut sig på bekostnad av kärnuppdraget!

  

Arbetstiden äts upp av ständiga möten

Dom ”där inne” och vi ”här ute”. Ja, vad gör alla ...

http://www.medborgarn.se/res/default/clip_image0015661.pngclip_image0015051

  

   

 

 

Modern bourgeoisie i Flen...

Arbetsbefriade, pseudosysselsatta lekmän och deras biträden...

 

Under 20-talet hävdade Stalin att "Fascismen är en kamporganisation för bourgeoisin, som baserar sig på socialdemokratins aktiva stöd. Socialdemokratin är objektivt sett fascismens moderata flygel ... Dessa organisationer utesluter inte ömsesidigt varandra, utan den ena kompletterar den andra. De är inte motsatser utan tvillingar. Fascismen är de båda organisationernas formlösa block...".

På tjugotalet kunde man höra det svenska kommunistpartiets ledare Sven Linderot förklara att ”den socialdemokratiska regeringen och socialfascismen även här i landet är fascismens vägröjare. Man kan konstatera att socialdemokratin i Sverige i flera fall distanserat den tyska socialdemokratin som bär huvudansvaret för fascismens seger i Tyskland”!  

Kommunistpartier ansåg alltså på tjugotalet att "socialdemokratin var socialfascistisk”

Traditionellt brukar man identifiera en politisk rörelse med hjälp av dess ideologi, men fascismens ideologi var och är sällsynt svampig, motsägelsefull och osammanhängande. Föga förvånande har mer än en betraktare slagits av dess karaktär av kitsch-bod, fylld av tingel-tangel hämtade från olika håll och politiska rörelser. 

Eftersom fascismens ideologi är så motsägelsefull kräver den nästan per definition ett sammanhållande kitt, och det utgörs av ledaren med stort L. Tron på den utvalde ledaren och hans mission, ersätter nyktra och kyliga analyser. Föga förvånande brukar ledaren också vara den antirationalistiska, i grund och botten religiöst mystiska, ledarkultens överstepräst.

sön 28 dec 2014

För den som vill förändra Sverige är det här i praktiken samma sak som en S+M-regering...

Sexpartiöverenskommelsen kommer att lägga en våt filt över svensk politik, något som de som bara ser regerande som en teknisk fråga kommer att föredra.

Opposition i stora men maktlösa ord och regerande i samförstånd med överenskommelser som blir heliga låsningar.

Är det verkligen det folkmakt ska handla om...Borgare och socialister finns inte mera... Sverige är som gjort för statsfascism...

Nu läggs en våt filt över svensk politik

Det är ensamt att skriva om extremvänstern...

Det säger alla journalister jag har pratat med. Kollegerna tycker att man sysslar med fel saker...

Även när man skriver om kopplingar till terrorism och antisemitism får man reaktionen att man inte borde hålla på med det...

Att man i stället borde ägna sig åt att visa att högerextremisterna är värre. Vänsterextremister får överlag mycket stöd i offentligheten...

Autonom vänster, utomparlamentarisk vänster, av Säkerhetspolisen kallad den autonoma miljön, är samlingsnamn på olika politiska grupper som har socialistisk eller anarkistisk ideologi.

Grupper i den autonoma vänstern organiserar sig icke-hierarkiskt och utan parlamentarisk representation.

Det finns två läger inom miljön, där det ena förespråkar traditionell politisk verksamhet medan det andra förespråkar och använder våld, oftast mot egendom men inom vissa grupperingar förekommer även våld mot människor.

Autonoma rörelsen i Sverige – Wikipedia

Vänsterns goda, fina hat

Ingen törs ta ordet i sin mun... statsfascism...

Tricki Dick får en känsla av att kritiken mot uppgörelsen egentligen handlar om kritik och misstroende gentemot det politiska systemet...

Jag tycker Allianspartierna ska ta detta på största allvar och bli bättre på att visa vad alternativet till vänsterregeringen är...

På det sättet kan man se till att väljarna alltid ser att det finns två regeringsalternativ: borgerlig eller vänstern...

Då kan valrörelsen 2018 verkligen, för första gången bli en kamp mellan ett borgerligt och ett socialistiskt alternativ...

Känslovågorna går höga om uppgörelsen

Det har träffats en bred politisk överenskommelse  endast i ett syfte ...

Att göra de 13%  av rösterna som tillföll Sverigedemokraterna värdelösa...

Det intressanta i detta är inte de tretton procenten i sig, utan att allianspartierna M, FP, C och KD för att göra de tretton procenten värdelösa av allt att döma gjort sina egna nästan 40% av rösterna precis lika värdelösa...

Nästan 53 % av väljarna har anledning att fundera över om de inte i praktiken lika gärna kunnat stanna hemma vid valet...

Om Decemberöverenskommelsen

De flesta beslut fattas mer eller mindre i blindo...

Och politikerna ökar sin makt över medborgarna för att de kan...

De flesta som ägnar sig åt politik saknar grepp om vad de sysslar med...

Det är sammanträffanden, tillfälliga opinioner, media, gemensamma intressen, envisa särintressen, egenintresse och opinionsmätningar som driver politiken...

De flesta som sysslar med politik har inte ens någon ideologisk bas som leder dem mot strategiska mål eller ens något slags visioner.

Decemberkartellen - De vet helt enkelt inte vad de sysslar med

lör 27 dec 2014

Samverkan till döds... ni har hört det förr...

När alla tycker likadant är det riktigt illa...

En ny era: (S)expartisverige

Ett nyval hade kanske, kanske kunnat rensa luften...

Men så blev det inte. Och nu är det politiska klimatet än mer unket och instängt än tidigare...

Att ställa in nyvalet löser inte så mycket, det heller...

Vanhedrande kohandel är satt i högsätet...

Med opinionssiffror på väg upp för S, men ner för MP, var det garanterat att hans regeringspartner inte ville ha ett nyval...

Nu tyglar han dem precis som han själv vill...

Alliansen gjorde ett dåligt val. Ledarpartiet saknar ledare, ett par av de andra är stundtals ifrågasatta. De ville inte heller ha ett nyval...

Strejkvakten slog till

Katten Måns grundlurar Pelle och Maja gräddnos...

Tyvärr är det här riktigt illa. I iver att utestänga SD har ni gjort V till vågmästare och bara sett till regerandets form inte dess innehåll...

Det är inte bra för Sverige att få en vänsterpolitik som ni måste släppa igenom fyra vårar och tre höstar...

Ulf Adelsohn kritiserar Kinberg Batra: Riktigt illa | SvD

Tillträdande moderatledaren Anna Kinberg Batra får kritik för överenskommelsen på Facebook. Bland de besvikna finns förre kulturministern ...

“The ultimate black swan" släpps loss för att krossa västvärldens ekonomi...


Den största svarta svanen av alla, om ryssarna blir riktigt arga,  är att de ringer upp de europeiska regeringarna och säger...

"Vi säljer inte längre naturgas eller någon annan form av energi till medlemmar i Nato." 

Every Kinda People: Underskatta inte Ryssen

Anta att den ryska regeringen säger, "Eftersom attacken mot rubeln är politisk och ni attackerar rubeln och orsakar oss så mycket problem, ...

fre 26 dec 2014

Tänk om rasism var straffbart... sickna inkomster för staten...

För att irritera alla SD-väljare bland läsarna extra mycket, så är kommentarer till detta inlägg avstängda...

Se det som en välgärning, så ni slipper göra bort er när ni försöker förneka ovanstående...

Ni får trösta er med att det inte är olagligt att vara rasist, det är hets mot folkgrupp som är olagligt, samt att ännu fler kommer rösta på SD i nästa val...

Sverigedemokraterna ÄR ett rasistiskt parti

Rasism kan ju vara "kriget mot dom svaga"...

Under 1920- och 30-talen var Sverige ledande inom rasbiologisk forskning. Rasbiologin utgår ifrån att man kan dela in mänskligheten i olika raser, där vissa är mer värda än andra.

http://www.levandehistoria.se/sites/default/files/styles/flh_teaser/public/extended_teaser/1.1.gif?itok=s0zpzReB

Fördjupning om rasbiologi

Kortskalliga imbecilla idioter som Medborgarn...

Man uppfann begreppen långskalliga och kortskalliga för att klassificera människan vetenskapligt...

Här var Sverige helt i takt med omvärlden...

Kapitel 1: Rasbiologins bakgrund

Samhället måste ordnas i ”bättre” och ”sämre” människor för att inte gå under....

De stora samhällsförändringarna under 1800-talet utlöser oro i alla samhällsgrupper

Hos många makthavare stiger oron för ”massan”, det okontrollerbara människohavet.

Är de nya idéerna om demokrati verkligen möjliga, när det är så stora skillnader mellan människor?


Kapitel 2: Rasbiologin tar form

Dom som levde under raslagarna lever ännu...

År 1909 bildas Svenska sällskapet för rashygien, som bedriver ett starkt lobbyarbete för ett rashygieniskt perspektiv på samhällsutvecklingen...

Bakom opinionsbildningen står ett tvärpolitiskt nätverk av forskare och politiker som vill åstadkomma främst två saker...

Grunda ett rasbiologiskt vetenskapligt institut åt landets ledande rasbiolog Herman Lundborg och införa steriliseringslagar i Sverige. Det lyckas man också göra, institutet 1922 och den första lagen 1934.

Kapitel 3: Rasbiologin i Sverige

Rasism handlar om fattiga människor som ska utrotas...

De svenska lagarna nämner aldrig tvång men i praktiken handlade det om tvång och framtvingade medgivanden.

Det vanligaste tvångsargumentet var att man inte blev utskriven från anstalt förrän man ”gått med på” sterilisering.

De som var lagens offer var som regel fattiga människor från ”socialt torftiga” miljöer. Man har diskuterat om vissa grupper sorterades fram av rent rasistiska skäl, som samer, romer eller ”resande”.

Men forskningen tyder på att man försökte sterilisera bort ett socialt arv snarare än någon ”ras”.

Av 30 000 som steriliserats mot sin vilja verkar t.ex. 400-500 personer ha sin bakgrund i ”resandegrupper” och motiveringarna i Socialstyrelsens arkiv nämner sällan någon ”rasbakgrund”.

Rasbiologin förlorade snart i trovärdighet, men steriliseringarna fortsatte – så kan man sammanfatta saken. Lagen avskaffades slutligen 1976.

Kapitel 4: Steriliseringsfrågan; politik och praktik

Rasism handlar om att stöta ut fattiga från samhället...

När den rasbiologiska skolan får genomslag inom vetenskap och politik vänder man på frågan...

Samhället ska nu skyddas från de utvecklingsstördas anlag och deras ”upplösande inverkan” på till exempel sexualmoral.

Efter 1925 börjar man bygga ”sinnesslöanstalter”, där de interneras, inte sällan under fängelseliknande former.

Villkoret för att skrivas ut är nästan alltid sterilisering. Den största av dessa anstalter blev Vipeholm i Lund, där det under andra världskriget fanns så många som 1 000 intagna.

Sjukhuset blev också hårt kritiserat för att man bedrev kariesförsök på de intagnas tänder utan att dessa ens visste att de deltog i experiment.

Det är också oklart vem som är ”sinnesslö”. Läkarvetenskapen hade länge mycket trubbiga instrument till sitt förfogande för att mäta mognad eller funktionsnedsättning.

Kapitel 5: De "utvecklingsstördas" historia

Inget har på femtio år i grunden förändrats i vår människosyn... trot inte...

Idag har de flesta en rättsuppfattning som säger att utvecklingsstörda har samma rättigheter som andra medborgare.

Ingen skulle kunna vinna några som helst politiska poänger på att ifrågasätta LSS, lagen om stöd och service till funktionshindrade, som antogs 1993.

Ändå står den för raka motsatsen till de rashygieniska idéer som hade lika starkt och självklart stöd under 1920- och 1930-talen – om att somliga ska lyftas ut ur samhället för det allmänna bästas skull.

Den intressanta frågan är naturligtvis vad som har hänt däremellan − vad som i grunden förändrats i vår människosyn. Man kan inte bara tala om tidens gång. Det är inte någon självklarhet att individer och hela samhällen utvecklas mot större inlevelseförmåga och jämlikhet – hur behaglig en sådan tanke än kan vara. Ändå är det vad som har hänt under de senaste femtio åren – även om långtifrån alla fördomar mot människor med funktionshinder är borta.

Kapitel 6: Samtiden

Rasism i kommunal tappning...

Dom omhändertagna och dödströtta låtsas bli omskötta... 

  

tors 25 dec 2014

Rapport från gam-media...

Religionskriget rasar... heja muslimer...

Moskébrand i Nyfors

Polisen har inlett en förundersökning gällande grov mordbrand sedan en moské på Norra Brogatan vid 13.15-tiden eldhärjades.

Rapport från en nyköpings bloggare...

Religionskriget rasar... heja kristna...

Moské eldhärjad *uppdaterad

Något förbud mot religions-utövning ska naturligtvis inte finnas...

Svenska kyrkan är skild från staten och Sverige ska vara ett sekulärt land med religionsfrihet, vilket också innebär rätten att slippa religion alls...

Det är alltså hög tid att vi moderniserar våra helgdagar och inför enbart sekulära helgdagar...

Miljöpartister behöver inte någon helgdag, de vill ju aldrig göra något som är kul ändå utan är fria att tugga eller röka sina svampar året runt...

Sekularisera Sverige - avskaffa kristna helgdagar

Cornucopias förslag är som följer:

Trettondag jul ersätts med annandag nyår, dvs nyårshelgen förlängs med en dag.

Påsken ersätts med vårdagen och vårdagsafton. Vid vårsolståndet, ca den 20:e mars, placerar man en helgdag på närmast efterföljande fredag, med ledigt på aftonen innan. I år hade 20:e och 21:a mars blivit lediga och man hade fått en fyradagars ledighet på samma sätt som påsk.

Kristi himmelfärdsdag ersätts med skattefrihetssdagen. Den infaller när aktuellt skattetryck uppnåtts, just nu ca 43% in på året, eller faktiskt den 5:e juni. Kort sagt får vi en långhelg runt nationaldagen.

Allahelgonaafton ersätts med höstafton, som inträffar närmaste fredag vid höstdagjämningen, där höstdagen placeras på lördagen. Datumet blir den 26:e september i år. Kristet folk kan fortsätta fira allahelgonadagen bäst de vill och att placera ut ljus på anhörigas gravar på ordinarie allahelgonaaftons kväll lär knappast kräva en reducerad arbetsdag.

Jul ersätts med midvinterafton, midvinterdagen, och annandag midvinter, som inträffar runt på midvintersolståndet. I år hade det blivit 20:e, 21:a och 22:e december.

ons 24 dec 2014

Ett rasistiskt önsketänkande från kommunen...

Exkluderande alla ickekristna som står 

vid sidan av och tittar på när etniska svenskar frossar i julefrid...

Av hänsyn till muslimska hyresgäster kan man dämpa den hysteriskt euforiska  transportsträckan till mellandagsrean...

 

Fiber i backen... åt alla... en rasistisk utopi...

En rasistisk särbehandling... exekverad av överheten i centralorten... i samverkan med självägande odalmän och bonntölpar...

Död åt frisinnade som vill bo på landet... utan mark, hästar och kossor...

Rasism är att behandla människor olika utifrån hur de ser ut, eller vad de har för bakgrund. Det kan ofta bero på fördomar, alltså att man tänker att några är på ett visst sätt, utan att man känner dem.

Rasism kan vara både ett sätt att tänka och ett sätt att bete sig mot andra. Man kan tänka och bete sig rasistiskt för att man tycker att man har rätt att göra det, men det kan också vara något man gör omedvetet.

 

It seems so reel... but its nothing but a spinning wheel...

Easy work is hard to find... Galamusik kan man leva utan...

https://i.ytimg.com/vi/iz1XM-SwRh4/mqdefault.jpg

Chris Smither - "Seems So Real"- Längd: 3:41.

tis 23 dec 2014

Vi väntar på en bättre utgåva av svenska politiker...

Nu förhandlar, enligt flera riksmedia, sossarna och alliansen om att lagstifta om en riksdagsordning som permanentar minoritetsregeringar i Sverige...

Det är deras gemensamma skräck för att ett nyval ska visa att svenska folket tycker ännu sämre om sjuklövern än vad som framkom under valet i höstas, som får dem att överge allt förnuft...

Att försöka manipulera riksdagens arbets- och röstprocedurer så att väljarnas val inte får genomslag är inte bara skamligt. Det borde vara brottsligt och i nästa val, när det nu sker, kommer det att straffa sig...

Sjuklöverns skam

Spam, spam, spam, visioner spam, spam, nuläget, spam, spam, strategi, spam, spam, spam i kommunen Flen...

Spam, spam, spam, balanskrav, spam, spam, balansbudget, spam, spam, budgetregler, spam, spam, budgetar, budgetar, spam, spam, spam, spam...

Spam, spam, spam, kommunfullmäktige, spam, spam, spam, socialnämnd, spam, spam, Stefan Zunko med familj, spam, spam, inavel, spam, spam, spam...

Spam, spam, spam, Flens Bostads AB, spam, spam, spam, Unikabruket, spam, spam, Sörmland Vatten, spam, spam, tjänstemannadrängarna, spam, spam, spam...

Strategisk plan 2015- 2018 - Färdplan Flen

Islamism är ett dråpslag mot det fria samtalet och den fria journalistiken...

Det är märkligt att mediebranschen har så svårt att se skillnaden mellan krafter för det goda, dvs frihet och demokrati, och det onda, dvs förtryck och våld...

Äntligen har i alla fall delar av DN förstått att jihadister inte är någons frihetskämpe, utan alla civilisationers undergång i blod, mord och vanvettigt förtryck...

Tänk om denna tillfälliga klarsyn i juletid kunde bli mer uthållig och sprida sig till alla redaktioner...

Hotet mot friheten

Lattjo lajban-lådan är proppfull med kul grejor...

I dag lider svensk migrationsdebatt av att man generellt inte skiljer mellan en person som söker asyl och en person som vill skaffa sig ett nytt hemland - de kallas slentrianmässigt båda för invandrare.

Asyl kommer ifrån latin och betyder fristad. Det är detta vi har förbundit oss att erbjuda och det är det vi har ett moraliskt ansvar att erbjuda människor på flykt.

För mig är beskedet att temporära uppehållstillstånd generellt bör ersätta permanenta uppehållstillstånd vid asyl den viktigaste av dessa tre reformförslag.

Skillnad söka skydd och söka nytt hemland

Men en fristad är inte ett nytt hemland, det är en tillflyktsort man kan söka sig till i tider av ...

mån 22 dec 2014

Horace Engdahl uttryckte sig... "Tyskland är som Sverige, fast för vuxna."

Mina jämförande studier ger vid handen att den stora skillnaden mellan Sverige och Tyskland är att i förbundsrepubliken behandlar man människor som vuxna...

Folk får ta mer ansvar för sina egna liv. Människor har mer frihet, som de förväntas kunna hantera. Och det går rätt bra...

Ta det här med sjukvården...

Sverige borde gå med i Tyskland!

En kommunist som är informativ så länge som han inte är kommunist...

Att i det läget tala om begränsningar och att göra det svårare för de få som kan komma hit bör kallas för vad det är ... inhumant.

Att det i KDU:s fall dessutom handlar om en i grunden nationalistisk rasistisk inställing där de som ska släppas in ska acceptera ”svenska värderingar” (som om de mänskliga rättigheterna inte räcker som motiv) är skamigt i sig.

Att Göran Hägglund nu dansar på fyraprocentsspärren och då fiskar i de vatten som tidigare ansågs för bruna för att vara i, kommer slå tillbaka. Hitlls har inget rasistiskt parti i Europa blivit mindre när borgerligheten börjat ge efter.

Humant à la KD

Hägglund dansar på fyraprocentsspärren och fiskar i vatten som tidigare ansågs för bruna för att vara i. Det kommer att slå ...

​Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna är samma parti...

De står för samma folkhem, samma försvarspolitik och samma kristna etik, säger han, den gamle

Wachtmeister: "SD och KD är egentligen samma parti"

"Tar KD upp flyktingfrågan på allvar kommer de att gå från runt 4 procent i röstetal till 10 procent"

Koldioxid är livets gas och inget att vara rädd för...

Det är fortfarande uppförsbacke för dem som vill ha fram en saklig inställning till FNs klimatalarmism, men extravalet ger i vart fall nya möjligheter att göra skillnad.

Det talas om att det behövs fler kvinnor i toppen av olika organisationer. Då kommer det att bli skillnad...

Här är två som nått toppen, men än har de inte gjort någon skillnad...

Kvinnor i toppen som borde veta bättre

Själv är Tricki Dick emot sådana regelförändringar...

Här håller han med miljöpartisten Peter Eriksson, som inte tycker man ska trixa med riksdagens röstningsregler för att underlätta för en minoritet att kringgå väljarnas utslag i val...

Väljarna talar om vilka maktförhållanden de vill se, sedan är det upp till de valda att ta ansvar för den situation som uppstår...

...moraliskt, praktiskt och som de ledare för landet de förväntas vara...

Allt annat än nyval vore skandal

sön 21 dec 2014

En del är lönsamma... En del är jävligt olönsamma...

Ja eller nej till en minskad invandring... Detta har spelat Sverigedemokraterna i händerna...

SD vill minska invandringen men inte de andra. SD vågar diskutera en mer restriktiv politik men inte de andra...

Varför ser vi så sällan debatter om migrations- och flyktingpolitik mellan de andra partierna? Finns det inga andra aspekter att debattera...

Journalisterna måste bidra till att nyansera

Journalisterna har del av ansvaret för polariseringen när det gäller frågor om migration och ...

 

Peak Oil är mycket långt borta och har egentligen alltid varit en pessimistisk gissning, eller för vissa en förhoppning...

Det finns en aktör som är så stor att den ensam bestämmer både tillgång och prisnivå. Det är Saudiarabien.

Energimakt

 

För mycket information är kontraproduktivt...

Konsten är att göra det kortfattat... informera alltså...

 

Nätägarna kan också ha olika benämningar på nät och teleanläggningar även om dessa trafikalt har samma funktion hos de olika nätägarna.

En grov uppdelning av telenäten ger tre generella nivåer:

-   Nationell nivå

-   Regional nivå

-   Lokal nivå

 

Nedan redovisas en principiell fysisk nätstruktur som sammanfattar ofta förekommande benämningar på nät och noder.

 

​Nationella nät och knutpunkter...

Nationella nät eller nationella stomnät är båda begrepp som används för nät med mycket hög nätkapacitet och mycket höga säkerhetskrav.

Nationella nät knyter ihop landets olika regioner och är även anslutet till internationella nät...

Nationella nät ägs av ett fåtal stora nätaktörer i landet...

  

 

Regionala nät och noder...

Regionala nät knyter ihop lokala nät inom en region..

  

 

Regional nod...

Nod (i en region) som har anslutning till nationellt nät, regionalt nät samt lokala nät.

Lokala nät och noder

Ortssammanbindande nät knyter ihop orter inom en kommun...

Ortssammanbindande nät är i sin tur anslutna uppåt till regionala nät och nedåt till områdesnät i orter eller glesbygdsområden.

 

  

 

Kommunhuvudnod...

Nod (i kommunhuvudort) som har anslutning till nationella nät, regionalt nät, ortssammanbindande nät samt till områdesnät inom kommunhuvudorten.

 

Ortsnod...

Nod (i en ort) som har anslutning till ortssammanbindande nät och till områdesnät inom orten. I mindre orter kan slutkunderna vara anslutna direkt till ortsnoden via ett anslutningsnät.

 

 

 

Områdesnät...

Områdesnät är nät inom olika områden inom en kommunhuvudort, kommunortort eller i ett glesbygdsområde...

Områdesnät är anslutna uppåt till ortssammanbindande nät och nedåt till anslutningsnät för kunder...

  

 

Fördelningsnod/Områdesnod...

 

Fördelningsnoder används som ett ”korskopplingsfält” ansluten till kommunhuvudnod/ortsnod på ena sidan och områdesnät på den andra sidan. Kan lokaliseras till kommunhuvudnod och/eller ortsnod...

I större orter förekommer att man etablerar ett ortsnät som via områdesnoder/stadsdelsnoder kopplar samman områdesnät i t.ex. olika stadsdelar med kommunhuvudnoden. Områdesnoden kan bestyckas med aktiv utrustning för distribution av tjänster till fastigheter i anslutna till områdesnätet...

 

Anslutningsnod/accessnod

Den nod som på ena sidan är ansluten till områdesnätet och på andra sidan är ansluten till ett anslutningsnät/accessnät.

 

Byanät...

Ett anslutningsnät som ansluter fastigheterna i en by till en byanod...

 

 

Byanod 

Den nod som på ena sidan terminerar operatörens anslutningsnät och på andra sidan byanätet.  Beroende av teknisk lösning används noden för korskoppling av fiber eller som utrymme för korskoppling och placering av aktiv kommunikationsutrustning.

Fortsättning